2019.06.12-én az Országgyűlés elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely értelmében 2019. július 1-től 19,5%-ról 17,5%-ra csökken a szociális hozzájárulási adó.

Július 1-től csökken a szocho - kedvező változás lehet a cégnek is és a dolgozónak is

A változás kedvező a munkáltatók számára, hiszen Magyarországon magasnak minősülő közterhek terhelik a bruttó bért. Ugyanakkor kedvezően hathat a munkavállalókra is ez a változás, hiszen egyes cafeteria elemek esetében ezzel a változással a munkavállalók is több pénzhez juthatnak. Amennyiben a munkáltató a bruttó keretösszeget határozza meg a cafeteria csomagjában, úgy a munkavállalók most magasabb összeget kaphatnak július 1-től.

Gyakorlati oldalról ez azt jelenti, hogy amennyiben például a SZÉP kártya vendéglátás zsebben 100.000 Ft-os éves keretösszeg van béren kívüli juttatásként és a cafeteria szabályzata lehetővé teszi, hogy évközben változtasson a csomag felépítésén, akkor a dolgozó az eddigi 100.000 Ft-os összeg helyett most 101.510 Ft-ot kaphat. Ez abban az esetben valósul meg, ha a munkáltató úgy dönt, hogy a szociális hozzájárulási adó csökkentését nem a saját terhei csökkentésére használja fel, hanem az eddigi költségösszeg mellett a dolgozó részére juttat nagyobb cafeteria összeget.

100.000 Ft-os példa esetén 2019. június 30-ig 134.500 Ft-ot kellett fizetni a munkáltatónak, amíg 2019. július 01-től 132.500 Ft-ra változik ugyanez a szociális hozzájárulási adó csökkenésével. A munkavállaló részére 100.000 Ft kerül kifizetésre, a munkáltató terhe így 2000 Ft-tal csökkent.

A 2%-os szociális hozzájárulási adó csökkentése mindenképpen pozitív változást hozhat a vállalat életébe. Lehetőséget nyújthat számos fejlesztésre, további munkavállalók toborzására, álláshirdetési kampányok finanszírozására valamint a dolgozói elégedettség javítására is fordíthatja a munkáltató. Mindezt költségnövekedés nélkül.

A kedvezőbb bércsomag kialakítása mellett további hasznos felhasználási módja lehet az így megtakarított összegnek, ha a cég élményszerzésre törekszik és céges rendezvények megrendezésére fordítja a rendelkezésre álló összeget. A közösen eltöltött minőségi időnek nagyon fontos szerepe van, segíti a munkatársak összecsiszolódását, oldottabb körülmények között lehetőség nyílik a kapcsolatépítésre, könnyebbé teheti a gördülékeny együttműködés kialakítását, javítja a csoportok közötti kommunikációt. Népszerű céges rendezvények lehetnek többek között a családi napok, csapatépítők, tematikus céges partyk.

Szakmai rendezvények szervezése, továbbképzések biztosítása szintén javíthatja a dolgozói elégedettséget, hiszen a béren megtakarított összeget a cég ilyen formában ugyanúgy a dolgozóira tudja fordítani.