• Minimálbér és garantált bérminimum 2021

  A 2021. január 25-ei megállapodás értelmében a munkaadói oldal és a munkavállalói szervezetek abban állapodtak meg, hogy 2021-ben 4%-kal emelkednek a kötelező legkisebb keresetek, ezzel bruttó 167 400 Ft-ra, azaz nettó 111 321 Ft-ra emelkedik, a garantált bérminimum pedig 219 000 Ft-ra, azaz nettó 145 635 Ft-ra nő.

  Részletek
 • Extrém szituációkban az atipikus foglalkoztatás jelentheti a megoldást

  Nem csökkennek a toborzási költségek, a minőségi munkaerő megtalálása az átmeneti bőség után 2021-ben is nehéz lesz, így továbbra is koncentrálni kell a megtartásra. A kölcsönző cégeknek pedig építeni kell a HR szolgáltatói attitűdöt, amely a kölcsönvevő és a munkavállaló igényeit is kiszolgálja, mondta el a HR Portalnak Dénes Rajmund Roland, a MMOSZ elnöke.

  Részletek
 • Motivációs lehetőségek a kölcsönzött és nyugdíjas munkavállalók megtartására

  A 13. havi juttatás és a stabil nyugdíjkiegészítés az atipikus foglalkoztatás legmotiválóbb munkaerő-megtartó eszközei közé tartoznak, de korosztály szerint más és más szempontok is számítanak munkavállaláskor - derül ki a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DiákÉSZ), a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KÖZÉSZ) és a Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetsége (MMOSZ) közös felméréséből.

  Részletek
 • A járvány mérlege a munkaerő-kölcsönzés szempontjából

  A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetsége (MMOSZ) tajgaként a Humán Centrum további kilenc reprezentatív magyar munkaerő-kölcsönző cég létszámváltozásának monitorozásával biztosít folyamatosan adatokat a gazdaságvédelmi intézkedések támogatására a járvány kitörése óta.

  Részletek
 • Jelentős növekedés a kölcsönzés területén

  Elindult a munkaerőpiac, hétről hétre élednek a COVID-19 koronavírus-járvány által leginkább érintett szektorok.

  Részletek