Az álláskeresésnek több módja is létezik, legjobb, ha ezeket kombináltan alkalmazzuk.

1. Pályázat személyes ismeretség útján: érdekes módon legnagyobb elhelyezkedési arány az ilyen módon megpályázott állásoknak van, ráadásul az állások egy részét nem is hirdetik meg, mivel ismeretség útján gyorsan betöltik azokat.

2. Újsághirdetések figyelése: ne csak hirdetési újságokban, hanem napilapok, hetilapok állás rovataiban is keresgéljünk munkát. Egy-egy ilyen álláshirdetésre rengeteg pályázat érkezik, ezért is fontos, hogy olyan önéletrajzot és kísérő- ill. motivációs levelet állítsunk össze, amely kitűnik a többi közül és könnyen beazonosítható, hogy melyik állásra jelentkezett. 

3. Munkaerő-közvetítő, fejvadász cégek felkeresése: Lehetősége van adatbázisukban regisztrálni, önéletrajzot, motivációs levelet feltölteni. Ha megfelelő állást tudnak kínálni, értesítik a jelentkezőt . A szolgáltatás az álláskeresők részére ingyenes, és a fejvadászoknál sok olyan állás is megjelenik, amelyeket nem hirdetnek meg a cégek.

4. Online állásportálok: Több cég álláshirdetései között böngészhetünk, számos iparágban, teljes országos lefedettséggel. Feliratkozhat az állásportál hírlevelére is, amelyből folyamatosan tájékozódhat a felkerülő új, Önt érdeklő állásokról. Ha Ön regisztrál is, akkor a hirdető cégek megadott ismeretei és munkatapasztalatai alapján meg is kereshetik állásajánlatokkal. Egy-egy cég több állásportálon is hirdet, így több helyen is rábukkanhat ugyanarra az álláshirdetésre. Weblapok, ahol álláshirdetéseinkkel találkozhat:

5. Állásbörzék: Évente több alkalommal oktatási intézmények, munkaügyi központok, karrier intézetek rendeznek állásbörzét vagy úgynevezett road-showt, ahol személyesen is találkozhat a cégek képviselőivel. Több rendezvény nyújt előzetes bejelentkezés alapján konzultációs lehetőséget az önéletrajz összeállításával kapcsolatban és lehetőség van teszt interjúkon is részt venni magyar vagy idegen nyelven. 

6. Megcélzott cégeknek beküldött önéletrajzok:. A HR osztállyal rendelkező cégekre jellemző, hogy megőrzik ezeket az ad hoc módon küldött önéletrajzokat, de még akkor is lehetséges, hogy sokáig nem lesz üresedés egy nekünk megfelelő pozícióban. Érdemes tájékozódni a karrierlehetőségekről az adott cég honlapján.

7. Munkaügyi Központok: szolgáltatásaikat munkanélküliek vehetik igénybe, a lakóhely szerinti illetékes megyei munkaügyi központ kirendeltségén kell regisztráltatniuk magukat. Szolgáltatásaik: munkavállalási tanácsadás, Álláskereső Klub (különböző időtartamú szervezett tréningek a sikeres elhelyezkedéshez szükséges ismeretek elsajátításához). 

Vigyázat! Ha Öntől pénzt kérnek, annak érdekében, hogy álláshirdetéseket küldjenek Önnek, akkor Ön valószínűleg csalás áldozata!