A 13. havi juttatás és a stabil nyugdíjkiegészítés az atipikus foglalkoztatás legmotiválóbb munkaerő-megtartó eszközei közé tartoznak, de korosztály szerint más és más szempontok is számítanak munkavállaláskor - derül ki a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DiákÉSZ), a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KÖZÉSZ) és a Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetsége (MMOSZ) közös felméréséből.

Motivációs lehetőségek a kölcsönzött és nyugdíjas munkavállalók megtartására

A vállalkozások életében a következő időszakban is óriási segítséget nyújtanak az atipikus foglalkoztatási lehetőségek, így a munkaerő-kölcsönzés és a nyugdíjas foglalkoztatás is kiváló lehetőséget biztosít a munkaerőigények és az álláskeresők összehangolására.

Dénes Rajmund Roland, az MMOSZ elnöke üdvözölte, hogy a munkaerő-kölcsönzés melletti érvek fókuszában ma már az azonnali problémamegoldás, a könnyen elérhető projektvezető, a stabilitás, kiszámíthatóság állnak. A jelenlegi helyzetben rendkívül felértékelődtek a stabil munkahelyek.  
Motiválja a dolgozókat a 13. havi juttatás, az azonnali problémamegoldás, a stabilitás, kiszámíthatóság, a különböző – jelenléti, lojalitás – bónuszok és a könnyen elérhető projektvezető által nyújtott támogatás. A felmérés szerint nagy szerepe van a jövőkép meglétének is, vagyis hogy a kölcsönzött dolgozó is érezze, hogy hosszú távon számítanak a munkájára. Növeli az elégedettséget és a megbecsülés érzését, ha számukra is elérhetővé válnak különböző kedvezmények, juttatások mint például a home office lehetőség, a beépített orvosi, ingyenes szűrővizsgálatok, a cafeteria, a családi és gyümölcsnapok, a sportlétesítmények használata. A megfelelő on-boarding tevékenység is sokat segít a dolgozók ösztönzésében, hiszen ezáltal könnyen megvalósulhat az atipikus keretek között foglalkoztatottak integrálása a saját állományú, tipikus jogviszony keretein belül foglalkoztatott dolgozók közé.  
 

A KÖZÉSZ meglátása szerint a közérdekű nyugdíjas szövetkezetek és partnereik a legjobb utat választották, mert minden szempontból biztonságos, stabil munkahelyeket alakítanak ki. A megváltozott munkaerő-piaci helyzetben, ahol folyamatosan rendeződnek át a teljesítések, munkalehetőségek, kiemelt prioritás a nyugdíjasok számára egy biztos pont megtalálása, amely segíti őket az optimális megoldás megtalálásában. A nyugdíjas szövetkezeti foglalkoztatás segíti a nyugdíjasokat megtalálni a számukra megfelelő munkalehetőséget, amely a stabil nyugdíjkiegészítés mellett, a közösségbe tartozás élményét és a megbecsültség érzését is megadja. A nyugdíjas dolgozók számára fontos az aktivitás megőrzése szellemi és fizikai téren egyaránt, a könnyű megközelíthetőség, valamint a társas kapcsolatok megtartása, újak kialakítása is meghatározó a munkavállalásnál.
A rugalmasabban alakítható munkarend kedvező számukra, a munkavállalás pedig plusz motivációt jelenthet a mindennapokhoz és a tapasztalatátadás lelehetősége a fiatalabb generációknak egyfajta mentor szerepet biztosít számukra.
Összességében látszik, hogy az atipikus foglalkoztatás segít megtalálni a megfelelő megoldást minden élethelyzetben és a cégek számára is megfelelő kiegészítő lehetőséget nyújt, amikor nincs lehetőség teljes munkaidős foglalkoztatásra vagy a saját állomány bővítésére.