Az alábbi összeállítással szeretnénk megismertetni Önnel, hogy munkaerő kölcsönzés révén miként tudja minimalizálni a normál üzleti működés kockázatát és maximalizálni az előnyöket. Lássuk, miért érdemes az átmeneti vagy tartós létszámigény biztosításához munkaerő kölcsönző céget igénybe venni.

Mivel a munkatársak szakértelme és hozzáállása alapvető a hatékonyság szempontjából, így létkérdés, hogy Ön olyan szolgáltatót válasszon, akinek segítségével minden pozícióban a megfelelő embereket foglalkoztathatja.  
 

Amiről könnyen tájékozódhatunk 

  • Nyilvántartási szám
  • Üzleti tevékenység, pénzügyi adatok
  • NAV köztartozásmentes cégek listája
  • Irodahálózat
  • Minőségbiztosítási rendszer
  • Referenciák

   ÁRAJÁNLATKÉRÉS  

Szakértelem, stabilitás

Az évtizedes tapasztalattal rendelkező munkaerő kölcsönzők már számtalan gazdasági helyzetet, és sokféle szabályozást éltek meg a munkaerő-piacon. Rugalmas és hatékony szolgáltatásokkal, széleskörű portfólióval stabilan működnek bizonytalan gazdasági környezetben is.

A különböző céginformációs rendszerek segítségével könnyű meggyőződni a leendő partner üzleti tevékenységéről, pénzügyi helyzetéről, fizetési fegyelméről, így Ön még a szerződéskötés előtt megbízható információkat kaphat. A pénzügyi és szakmai stabilitás azért is kiemelt fontosságú, mert a munkavállalók a munkaerő kölcsönző cég állományában vannak, onnan kapják fizetésüket. Azonban, ha a kölcsönző cég elmulasztja törvényes kötelezettségeit, visszamenőlegesen a kölcsönbevevő minősülhet munkáltatónak, annak minden jogi és anyagi vonzatával együtt.

Szolgáltatások

A profi munkaerő kölcsönzés alapja a hatékony toborzás-kiválasztás, amelynek módja más és más lehet egy adott iparágra vonatkozóan. A tapasztalt munkaerő kölcsönzők ezt gyakran sokkal olcsóbban és gyorsabban  el tudják végezni, mint ahogy a munkáltató cég tenné. Ráadásul a több ezer fős adatbázisuk révén értékes információkkal szolgálnak a potenciális munkavállalók bérigényéről, képességeiről, motivációiról. Naprakészek a jogszabályi változások terén, széleskörű tapasztalatuk révén átláthatóbbá tehetik és csökkenthetik a munkaügyi kiadásokat.

Célszerű  olyan partnert választani a munkaerő kölcsönzéshez, akinek az Ön működési területén van irodája, így szinte biztos, hogy ismeri a lokális munkaerő-piacot. Előnyt jelenthet országos hálózatban működő munkaerő kölcsönzővel szerződni, mivel a helyi irodák segíthetnek az esetleges kapacitáshiány feloldásában, a szükséges szakképzettségű munkavállalók utaztatásában is.

 ÁRAJÁNLATKÉRÉS  

Díjképzés

munkaerő kölcsönzés díjszámításának alapja a felek által kölcsönösen megállapított bruttó bér vagy a teljes foglalkoztatói ráfordítás. A kölcsönző cégeknél többféle számítási mód is elfogadott, így a díjak összehasonlíthatóságának érdekében pályáztatáskor fontos előre tisztázni, hogy Ön milyen konstrukcióban szeretne árajánlatot kapni. Amennyiben nincs jártassága a munkabért terhelő adók és járulékok vonatkozásában, az interneten számos bérkalkulátort talál. Vigyázzon, az mindig gyanús, ha az árajánlatban a teljes foglalkoztatói ráfordítással közel azonos díj szerepel, hiszen ebben az esetben a szolgáltatás egyéb költségeit – toborzás, kiválasztás, projektvezetés, bérszámfejtés, munkaügyi adminisztráció – sem fedezi a kölcsönzési díj. Az efféle „dörzsölt” megoldások esetleges következményei pedig mind a munkavállalót, mind a kölcsönbevevőt érintik.

 ÁRAJÁNLATKÉRÉS  

Garanciák, biztonság

 

Bisnode tanusitvany

A munkaerő kölcsönző cégeknek rendelkeznie kell a Munkaügyi Hivatal által kibocsátott nyilvántartási számmal, amely alapján tevékenységüket végzik. Ezt általában publikussá is teszik. A biztonságos együttműködés másik, hasonlóan fontos eleme a munkaerő kölcsönző cég vállalkozási felelősségbiztosításának megléte és értéke, de lényeges információval szolgál az is, ha a NAV listájában a köztartozásmentes cégek között szerepel. A fentiek együttese minőségbiztosítási rendszerrel kiegészülve garanciát jelent arra, hogy Ön törvényes és szabályozott munkaerő-kiválasztási, projektvezetési és adminisztrációs szolgáltatásokat kapjon.

Pályázat

Hasznos lehet – akár több éves együttműködés esetén is – összemérni meglévő partnerét a többi piaci szereplővel. A pályáztatás előnyei: több információt kap a döntéshez, egészséges versenyre ösztönzi a szolgáltatókat, magasabb színvonalú szolgáltatást és versenyképes díjakat kap még akkor is, ha a beérkezett árajánlatok értékelése is korábbi döntésünket igazolja, és régi beszállítóinál marad.

 ÁRAJÁNLATKÉRÉS