2024. április 14.

2024 Országos bérfelmérés - aktuális fizetések, bérek számos munkakörben

A fizetésről beszélni sok esetben továbbra is tabunak számít, így mind a HR szakembereknek, mind az álláskeresőknek komoly fejtörést okoz a bérigény vagy ajánlat meghatározása. 2024 tavaszán folytatott felmérésünk ebben kíván segítséget nyújtani a munkaadók és a munkavállalók számára.

„A jelenlegi munkaerő-piaci környezet kérdésessé teheti a korábbi kapacitástervezéssel, bérezéssel kapcsolatos vezetői döntéseket. A cégvezetők, HR szakemberek újratervezés esetén olyan megoldásokat keresnek, amelyek nem növelik a korábban meghatározott bérköltséget vagy statisztikai létszámot. Ilyen esetekben munkaerő-kölcsönző vagy nyugdíjas szövetkezet bevonása a kézenfekvő megoldás”

mondta Bor Katalin, a Humán Centrum Munkaerő-kölcsönző és Közvetítő Kft. vezetője.

Számos béradatbázis rámutat a bérköltségek növekedésére, melyek egy éven belül is jelentős eltéréseket mutatnak. Ezért a bértervezéséhez konkrét munkakörök ezreit vizsgáltuk meg országosan, szakterület szerint. 

(A táblázat 6850 soros, a betöltés akár egy percig is eltarthat!)

Bízunk benne, hogy összeállításunkkal támogathatjuk mindazokat a vállalatokat, amelyek munkaerő-felvétel előtt állnak vagy éppen meglévő munkatársaikat kívánják megtartani.