A pályakezdőket nem csak a juttatási csomaggal tudjuk motiválni, lehet építeni a karrierterveikre, a szakmai kíváncsiságukra, ugyanakkor mégis kényes kérdés szokott lenni a próbaidő alatti fizetés. A szakmai tapasztalat nélküli frissdiplomások esetében megteheti, hogy úgy ajánlj kedvezőbb bérezési feltételeket, hogy mindeközben Ön is jól jár!

Tegye anyagilag is kedvezőbbé a betanulást!

Egy 2020 januárjában nappali tagozaton végzett pályakezdő 2020. március 31-ig rendelkezik még érvényes diákigazolvánnyal, eddig az időpontig lehet őt a Humán Centrum cégcsoporthoz tartozó Mind-Diák Szövetkezet tagjaként kedvezőbb adózási feltételek mellett foglalkoztatni, mintha saját állományba venné fel.

Tegyük fel, hogy a próbaidő alatt nettó 200.000 Ft bért fizetne a leendő dolgozónak, akkor ezt iskolaszövetkezetünk bevonásával alacsonyabb költségek mellett teheti meg, mutatjuk, hogyan:

Ha 2020. február 1-vel áll munkába a pályakezdő, akkor az átlagos 3 hónapos próbaidővel tervezve 2 hónapon keresztül van még lehetősége kedvezményes feltételek mellett foglalkoztatni a munkavállalót:

MINTA Diákszövetkezeten keresztül Saját dolgozóként
Bruttó bér: 235.294 Ft 300.752 Ft
Nettó bér: 200.000 Ft 200.000 Ft
Foglalkoztató költsége: 277.176 Ft (235.294 Ft x 1,178) 357 895 Ft

Diákmunka esetében a megbízó költsége az alábbiak szerint alakul: bruttó bér x vállalkozási díj. A vállalkozási díj szorzója nem minden esetben 1,178, a szorzó egyéni feltételektől függően változó lehet. Ezen felül ebben a foglalkoztatási formában egyéb költséggel nem kell számolnia, valamint adminisztrációs és szervezési terhei is lényegesen alacsonyabbak.

Kérjen tájékoztatást

Amikor április 1-vel már saját állományba veszi a pályakezdő munkatársat, cégének már lesz 2 havi tapasztalata vele, tudja mire képes, miben kell fejlődnie. Innentől kezdve már a munkaadók is szívesebben költenek többet a dolgozóra, hiszen látták, hogy milyen értékekkel tud hozzájárulni a csapat munkájához.

Jelenleg az Y generáció digitálisan az egyik legképzettebb generáció a munkaerőpiacon, az irodai munkák esetében például lényegesen rövidebb betanulási időre van szükségük, gyorsan tanulnak, alapból kiismerik magukat az informatikai folyamatokban, ügyesen boldogulnak az elektronikus ügyintézés világában is.

Ha szívesen egyeztetne a diákfoglalkoztatás lehetőségeiről vagy toborzási segítségre van szüksége, keressen minket bizalommal, mindenki számára egyéni segítséget nyújtunk.