Fizetési igény kialakításának támpontjai lehetnek:

  • Ha azonos munkakörben maradunk, viszonyíthatunk az előző fizetéshez.
  • Tájékozódhatunk adott területen dolgozóktól, az internetes fizetési felmérésekből és kérdezhet minket is ingyenes tanácsadásunkon. 

Bérsáv megadása

Egyes munkaadók kérik a bérigény megadását jelentkezéskor. Mivel más-más iparág és cég állasaira jelentkezhet, ahol a munkafeltételek, felelősségi körök is eltérőek, ezáltal a fizetési elvárásunk is változó lehet.

Mit akar megtudni a cég?

A HR-es nem a legolcsóbb jelöltet akarja megtalálni, hanem azt, akinek elvárt szaktudás mellett a fizetési igénye belefér a cég hosszú távú lehetőségeibe. Lehet egy magas bérigény teljesen reális adott munkatapasztalathoz viszonyítva, de ha azt adott vállalat nem tudja megfizetni, felesleges köröktől kíméli meg magát mindkét fél. Alap esetben a bérkeret nagysága legszűkebb értelemben az elvégzendő feladattól, elvárt eredménytől függ. Ám ha felvételre váró leendő munkatársak bérigénye ettől eltér, akkor ehhez a „kínálathoz” igazodnak a cégek is. 

Nettó és bruttó is megadható

A cégek nem minden esetben várják el, hogy a bruttó értéket tüntessék fel a jelöltek. Nem kell tehát megijedni: a nettó összeg beírása is megfelelhet. Hogy a nettóból, mekkora bruttó lesz és fordítva, az úgy kalkulálható, ha ismert pl. az összes adókedvezményre jogosító körülmény. Például 200.000 Ft bruttóból egyedülálló munkatárs 133.000Ft-ot visz haza, míg 3 gyermekes dolgozó 197.000 Ft-ot. Bérkalkulátorunk segítséget nyújthat a számításokhoz.

Szövetkezeti tagok előnyei

Ha egy hallgató tanulmányait felfüggeszti, és a passzív félévben munkát vállal diákszövetkezeti tagként jövedelmét csak 15% SZJA terheli. Ugyanilyen jól járnak a nyugdíjas szövetkezeti tagok, az ő bérüket is csak a személyi jövedelemadó csökkenti.

Mennyi a minimum 2020-ban, ami a munkavégzésért jár?

Havi, napi és órabér mértéke fél percben:


A bérigény kialakításán túl is maradtak az önéletrajz összeállításával kapcsolatban kérdései? Kérdezze szakértőinket ingyenes tanácsadáson! Minden hónap utolsó szerdáján személyes tanácsadással segítjük az álláskeresőket az önéletrajz javításában, célokhoz illesztésében.

Jelentkezés önéletrajz írási tanácsadásra

Előzetes jelentkezését a cvambulancia@humancentrum.hu e-mail címünkre várjuk. A jelentkezéseket a tanácsadás előtti hétfő 10.00 órakor lezárjuk, azaz mindig addig szükséges elküldeni az önéletrajzát az Önhöz legközelebbi irodánk megjelölésével.